Groei

  “Een langzaam groeiende boom kan uiteindelijk de hoogste boom worden” 
   Jelle Jolles. 

  Communicatie

  "Als wij anderen de waarheid vertellen dan kunnen zij ook open tegenover ons zijn - misschien niet onmiddellijk, maar we geven hen in ieder geval de mogelijkheid zich ook eerlijk te uiten. Als we niet zeggen wat we voelen, creëren we verwarring voor onszelf en anderen. Door de waarheid te omzeilen ontnemen we de spraak haar functie: communicatie. De waarheid spreken is ook met zachtheid verbonden.... Als we de waarheid vertellen, dan kunnen we op een zachte, vriendelijke manier spreken. En zo zullen onze woorden kracht hebben."

   

  Chögyam Trungpa  Seed

  Try to see your child as a seed that came in a packet without label. Your job is to provide the right environment and nutrients and to pull the weeds. You can’t decide what flower you’ll get or in which season it will bloom


  Angsten

  Ik ben niet verlost van mijn angsten, maar ik laat ze niet meer de overhand krijgen. Ik heb angst aanvaard als een deel van mijn leven – in het bijzonder de angst voor verandering, voor het onbekende, en ik ben voorop gegaan ondanks het gebons van mijn hart dat riep: keer terug, keer terug, je zult het niet overleven.

  Erica Jong

   


  Rooted

  I’m rooted but I flow

  - Virginia Woolf.

   

  Support

  When sufficient support is provided, ‘suffering’ is pain. When insufficient support is provided, ‘suffering’ is cruelty or self-destructiveness. One way of preventing and curing harm at the social level is to provide support for pain. This provides us with an ethical key and a political perspective to our work as psychotherapists.

   G. Francesetti